Старшип трябва да лети в бъдеще до Марс, но днес

...
 Старшип трябва да лети в бъдеще до Марс, но днес
Коментари Харесай

Най-мощната ракета, създавана някога, излетя НА ЖИВО

  " Старшип " би трябвало да лети в бъдеще до Марс, само че през днешния ден не знае дали тестовият полет  ще е сполучлив.

Втория опит за тестов полет на най-голямата и мощна ракета, създавана в миналото, стартира, а ракетата на Елон Мъск излетя сполучливо.

В понеделник историческият тест на „ Старшип “ бе спрян безусловно в последните минути поради механически проблем.

Ракетата трябваше да излети, само че изтрелването й беше анулирано поради " заледен клапан ". В туит Илон Мъск сподели, че клапанът за налягане „ наподобява е заледен “. Ракетата " Старшип " е създадена от компанията му " Спейс Екс ". Тя се чака да излети от галактическата база Старбейс в Бока Чика в Южен Тексас.



120-метровата ракета, разработвана от компанията на Илон Мъск в продължение на години, е най-голямата и най-мощна в света. Тя е предопределена за пътувания до Луната и Марс. " Спейс Екс " получи позволение за полета от американския регулатор.

Досега тази ракета притежател не е летяла в цялостната си настройка от първа степен, наречена " Супер Хеви ", осведоми " 24 часа ".

Втората степен на настройка на транспортното средство - галактическият транспортен съд " Старшип ", който дава името на цялата ракета, извърши суборбитални полети на височина от 10 км. Някои от тези проби приключиха с детонации.

Този транспортен съд беше определен от НАСА за кацане на астронавти на Луната като част от задачата " Артемис 3 ", публично планувана за 2025 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР